Een webpagina maak je met HTML\CSS. Omdat het hier gaat om een programmeertaal die met name bezig is met de computer te vertellen wat hij moet laten zien, is de taal vrij eenvoudig te leren. Je kan al snel zelf een leuke website bouwen! Verder leren we veel over hoe het World Wide Web werkt, hoe het is ontstaan en hoe het het beveiligd wordt.

Programmeertaal:   HTML/CSS (en een beetje Javascript)

Niveau:                      Beginner

Leeftijd:                     7-13

Lesduur:                   1 uur en  minuten

Kosten:                    €240,=

Start lessen:           September 2022

Locatie:                   Nog niet bekend

HTML/CSS is eigenlijk geen programmeertaal in de klassieke zin, maar een opmaaktaal: het vertelt de browser hoe hij de pagina moet laten zien. Waar wat moet staan, welke links er zijn, welke plaatjes toegevoegd worden, etc. Het is een eenvoudige en intuïtieve taal waarbij kinderen al gauw resultaten kunnen zien van wat ze hebben geleerd.

In deze cursus beginnen we met een uitleg over het Internet. Hoe werkt het internet eigenlijk? Hoe kunnen we daar zelf ook aan meewerken? Daarna gaan we HTML en CSS leren: we leren hoe we een pagina maken, hoe we plaatjes en links toevoegen, en hoe we mooie kleurtjes en stijlen toepassen.

Maarssen:         Dinsdag   16.45 - 17.45

Leidsche Rijn:  Dinsdag   15.15 - 16.15

Heeft mijn kind een eigen computer nodig?

Nee. Wij hebben leencomputers waarop je kind de lessen kan volgen. Het is echter wel handig als je kind thuis ook kan oefenen en doorbouwen, de ervaring leert dat ze, als ze eenmaal bezig zijn, graag doorgaan met hun werk. Omdat hun werk online staat voldoet elke computer met een internetconnectie thuis. Als je dus geen laptop hebt, maar wel een desktop thuis kan je kind bij de lessen een laptop van ons gebruiken, en thuis op de desktop verder werken.

Moet mijn kind ervaring hebben?

Bij elke les staat het niveau aangegeven. Beginner betekend geen ervaring nodig, gevorderd betekent al ervaring met programmeren. Als specifieke kennis van een programmeertaal wordt verwacht wordt dat duidelijk vermeld.

Mijn kind vindt programmeren superleuk, maar is helemaal niet hoogbegaafd of zo. Is dat een probleem?

Welnee.