Python is een zeer veelzijdige programmeertaal, die relatief eenvoudig te gebruiken is omdat het lijkt op natuurlijke taal. Je kan er veel grappige dingen mee die kinderen geweldig vinden, zoals in Minecraft een aantal dingen doen met behulp van een Raspberry Pi. Het is wel een echte “volwassen” programmeertaal, wat betekent dat hij ook in je latere carrière goed van pas kan komen.

Programmeertaal:   Python

Niveau:                      Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben in Python

Leeftijd:                     8 - 13

Lesduur:                   1 uur en 15 minuten, 12 lessen

Kosten:                    €385,- inclusief Raspberry Pi

Start lessen:           4 oktober 2021

Python is de meest toegankelijke "volwassen" programmeertaal. Dit komt omdat hij lijkt op gewone schrijftaal. Dat maakt het makkelijker voor kinderen om de syntax te onthouden. Python is bovendien ontzettend veelzijdig: Je kan games schrijven, taken automatiseren, artificial intelligence programmeren en grote hoeveelheden data analyseren. Tijdens de cursus beginnen we met een stukje algemene informatie over computers en programmeren: Hoe werkt een computer? Waarom moeten we code die we geschreven hebben met Python eerst nog door een compiler halen? Vervolgens zetten we onze omgeving neer en gaan we beginnen met eenvoudige opdrachten: we leren een interface te creëren, en we werken met variabelen, lijsten, en functies. Als individuele opdracht gaan we een Raspberry Pi configureren, en daarmee in Minecraft iets bouwen.

Breukelen:         Maandag   15.30 - 16.45

Maarssen:         Maandag   16.00 - 17.15

Leidsche Rijn:   Maandag   16.00 - 17.15

Amstelveen:     Woensdag 16.45 - 18.00

Heeft mijn kind een eigen computer nodig?

Ja. Er wordt namelijk Python op de computer geïnstalleerd. MacOS (Apple), Linux of Windows based computers zijn prima. Chromebooks of Tablets kunnen niet gebruikt worden helaas.

Moet mijn kind ervaring hebben?

Oudere kinderen kunnen direct met deze cursus beginnen. Voor jongere kinderen is een basis in Scratch wel handig.